Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 8% για τη λίρα Αιγύπτου έναντι του δολαρίου

Το νόμισμα διαπραγματεύεται στο χαμηλό ρεκόρ των περίπου 29,92 ανά δολάριο, κατρακυλώντας 8,2%. Η Αίγυπτος έχει ήδη υποτιμήσει το νόμισμα τρεις φορές τον περασμένο χρόνο.

Βουτιά 8% για τη λίρα Αιγύπτου έναντι του δολαρίου

Boυτιά 8% κάνει η λίρα Αιγύπτου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σήμερα Τετάρτη, αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι οι Αρχές δείχνουν δέσμευση για μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το νόμισμα διαπραγματεύεται στο χαμηλό ρεκόρ των περίπου 29,92 ανά δολάριο, κατρακυλώντας 8,2%. Η Αίγυπτος έχει ήδη υποτιμήσει το νόμισμα τρεις φορές τον περασμένο χρόνο.

Το ΔΝΤ παρουσίασε την Τρίτη τις λεπτομέρειες ενός πακέτου διάσωσης 3 δισ. δολαρίων προς την Αίγυπτο. Ανέφερε ότι η βορειοαφρικανική χώρα κινείται προς μια ευέλικτη συναλλαγματική πολιτική και οποιαδήποτε παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας θα «καθοδηγείται» από την ανάγκη εξομάλυνσης της αστάθειας της αγοράς.

Το Ταμείο προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η βιωσιμότητα της αλλαγής πολιτικής της Αιγύπτου «παραμένει να αποδειχθεί και ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτική και κοινωνική πίεση για να αντιστρέψει την πορεία της».

Στα υπόλοιπα νομίσματα, το ευρώ διατηρείται στο 1,074 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,1% και στο $1,213, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, παραμένει στα 103,30.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v