Περιορίζει τις απώλειες της η στερλίνα μετά τη ΒοΕ

Ηταν περίπου 0,5% χαμηλότερη έναντι του δολαρίου πριν από την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ στη συνέχεια υποχωρούσε 0,2% στο 1,259 δολάριο. Έφτασε σε νέο υψηλό πέντε μηνών έναντι του ευρώ στις 86,62 πένες.

Περιορίζει τις απώλειες της η στερλίνα μετά τη ΒοΕ

Η βρετανική λίρα περιόρισε τις απώλειες της έναντι του δολαρίου και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων ενισχύθηκαν από τα χαμηλά της συνεδρίασης σήμερα Πέμπτη, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) για 12η διαδοχική συνεδρίαση στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,5%, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 ενώ πλέον αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί πιο αργά από ό,τι αναμενόταν.

Η στερλίνα, η οποία ήταν περίπου 0,5% χαμηλότερη έναντι του δολαρίου πριν από την απόφαση, περιόρισε τις απώλειες έναντι του δολαρίου, με πτώση 0,2% στο 1,259 δολάριο. Έφθασε σε νέο υψηλό πέντε μηνών έναντι του ευρώ στις 86,62 πένες. Το ευρώ χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,093 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v