Σε υψηλό 4μηνου το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ενιαίο νόμισμα έχει σκαρφαλώσει 1,2% αυτόν τον μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών να έρχεται στον απόηχο της Fed που προβλέπει στροφή σε μειώσεις επιτοκίων και στέλνει σήμα αποδυνάμωσης του πράσινου νομίσματος.

Σε υψηλό 4μηνου το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα δέχτηκε πίεση από πωλητές λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ ενδέχεται να μειωθούν τους επόμενους μήνες.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κερδίζει έως και 0,1% στα 1,1021 δολάρια, και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τις 10 Αυγούστου.

Το ευρώ έχει σκαρφαλώσει 1,2% έναντι του πράσινου νομίσματος αυτόν τον μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών να έρχεται στον απόηχο της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα που προβλέπει μια στροφή σε μειώσεις των επιτοκίων κάτι που στέλνει σήμα, σε γενικές γραμμές, για αποδυνάμωση του δολαρίου.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που προειδοποιούν τους επενδυτές να μην στοιχηματίζουν σε επικείμενες μειώσεις επιτοκίων, οπότε το ευρώ βγαίνει κερδισμένο από την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Οι συναλλαγματικές αγορές τιμολογούν στα επιτόκια περικοπές 162 μονάδες βάσεις από την ΕΚΤ έως το τέλος του 2024, σε σύγκριση με 100 μονάδες που στοιχημάτιζαν ότι θα πέσουν μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Στις ΗΠΑ, οι traders βλέπουν τώρα χαλάρωση 158 μονάδων.

Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1,2743 δολάρια, παρά τα δυσμενή στοιχεία για το ΑΕΠ.

Το ιαπωνικό γεν παρέμεινε αμετάβλητο τελευταία στο 142,05. και εξακολουθεί να έχει τις χειρότερες επιδόσεις φέτος έναντι του δολαρίου ανάμεσα στα πιο σημαντικότερα νομίσματα, χάρη στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας για αναγκαστική διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Το γιεν έχει χάσει περίπου 8% σε αξία το 2023, σε σύγκριση με απώλεια 4% της νορβηγικής κορώνας, που είναι το επόμενο χειρότερο νόμισμα φέτος στη λίστα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες βασικών νομισμάτων.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται το ελβετικό φράγκο, με κέρδη 7,5%, ακολουθούμενο από τη στερλίνα, με άνοδο 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v