Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο $1,19 πιέζεται το ευρώ

Το ευρώ υποχωρεί 0,4%, στο $1,191, η στερλίνα επίσης, στο $1,374. Το ισχυρό δολάριο και οι δηλώσεις Κόχερ ενισχύουν τα σενάρια για καλοκαιρινή μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, με τις αγορές να ανεβάζουν τις σχετικές πιθανότητες.

Στο $1,19 πιέζεται το ευρώ

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,19 δολάριο, απομακρυνόμενο από τα υψηλά που είχε αγγίξει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ήταν τα υψηλότερα από τον Ιούνιο του 2021, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου άσκησε πιέσεις στο κοινό νόμισμα.

Η κίνηση ήρθε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, οι οποίες μείωσαν τις προσδοκίες για αμερικανική παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος μέσω πωλήσεων δολαρίου έναντι του γεν.

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, με τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ να αφήνει να εννοηθεί ότι θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για κάποιο διάστημα ακόμη.

Στην Ευρώπη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μάρτιν Κόχερ, προειδοποίησε ότι περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ θα μπορούσε να ωθήσει την κεντρική τράπεζα στην επανεκκίνηση των μειώσεων επιτοκίων. Οι αγορές αύξησαν ελαφρώς τις προσδοκίες για μια τέτοια κίνηση το καλοκαίρι, με την πιθανότητα μείωσης τον Ιούλιο να ανεβαίνει περίπου στο 25%, από περίπου 15% προηγουμένως.

Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει απόφαση για τη νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα και εκτιμάται ευρέως ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. 

Το ευρώ υποχωρεί 0,4%, στο $1,191, η στερλίνα επίσης, στο $1,374, το δολάριο ενισχύεται 0,7% έναντι του γεν, στα 154,1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο