Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται σε εβδομαδιαίο υψηλό, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις τάσεις με την κίνηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ στα 1,0841 δολάρια, αφού υποχώρησε, ανέκαμψε και τελευταία υποχώρησε ξανά ελαφρώς σε μια λεπτή ισορροπία αναζήτησης κατεύθυνσης.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ωστόσο, παραμένει κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων ενώ ο δείκτης του δολαρίου, βρίσκεται σε εβδομαδιαίο υψηλό, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις τάσεις με την κίνηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Μια ακόμη αύξηση του κόστους δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πιθανότατα δεν θα συμβεί υπό το φως των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

«Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πληθωρισμού κατέστησαν μάλλον απίθανη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων», είπε σε συνέντευξή της στο Reuters.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 7 μονάδες βάσης στο 2,28%, στο χαμηλότερο σημείο από τις 2 Ιουνίου.

Μειώσεις επιτοκίων αναμένονται επίσης στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να θεωρούν πιο πιθανές μειώσεις κατά 50 μονάδες βάσης μέχρι τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,24%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v