Ανακάμπτει το Brent πάνω από τα $110/βαρέλι

Η τιμή του μαύρου χρυσού ανακάμπτει, με τη δεύτερη ματιά στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Πάνω από τα 110 δολ./βαρέλι το Brent. Επιμένουν τα προβλήματα στη Λιβύη.

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου καλύπτοντας μέρος από το χαμένο έδαφος καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τη συμφωνία του Ιράν με τις 6 διεθνείς δυνάμεις, ενώ επιμένουν τα προβλήματα παραγωγής στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται στα 110,04 δολ. ανά βαρέλι, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε καταγράψει κάθετη πτώση 3 δολαρίων ανά βαρέλι με την υπογραφή της μεταβατικής συμφωνίας στη Γενεύη. «Αρχικά η αγορά ξαφνιάστηκε από τη συμφωνία με αποτέλεσμα να υπάρξει sell off. Νομίζω όμως, ότι επέστρεψε η ηρεμία» δηλώνει ο Bjarne Schieldrop, της SEB και συμπλήρωσε: «Γίνεται σαφές πλέον στον περισσότερο κόσμο της αγοράς ότι δεν θα είναι εύκολο να αυξηθεί η προσφορά πετρελαίου στην αγορά βραχυπρόθεσμα».

Από την άλλη, συνεχίζονται οι εντάσεις στη Λιβύη με αποτέλεσμα να πλήττονται και οι εξαγωγές μαύρου χρυσού της χώρας. «είναι ουτοπία να περιμένει κανείς ταχεία εξομάλυνση της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη» αναφέρει και η Commerzbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v