Νέα «βουτιά» για το πετρέλαιο

Η πτώση των τιμών δεν θεωρείται πάντως έκπληξη, καθώς η αγορά προετοιμάζεται για την απόφαση για τα επιτόκια, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Κοντά σε χαμηλό επτά ετών διολισθαίνουν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 1,85% στα 36,66 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει τη Δευτέρα τα 34,53 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Πτώση 2,63% καταγράφουν τα futures του Brent στα 37,44 δολάρια.

Η πτώση των τιμών δεν θεωρείται πάντως έκπληξη, καθώς η αγορά προετοιμάζεται για την απόφαση για τα επιτόκια, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι χθες το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία από την αμερικανική Διεύθυνση Ενεργειακής Πληροφόρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v