Βενεζουέλα και Ιράν κρατούν το brent κοντά στα 80 δολάρια

Θετικό το περιβάλλον εκτιμούν οι αναλυτές. Το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 79,45 δολάρια ανά βαρέλι. Νωρίτερα στα 79,85. Το αμερικανικό αργό, 0,3% υψηλότερα, στα 72,48 δολάρια.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού σήμερα, με κατεύθυνση προς τα 80 δολάρια ανά βαρέλι και με υποστήριξη από τη μειωμένη παραγωγή στη Βενεζουέλα και τη δυνητική πτώση των εξαγωγών του Ιράν που θα μπορούσε να συσφίξει και άλλο τον εφοδιασμό της αγοράς.

Το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 79,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα έφτασε στα 79,85 δολάρια ανά βαρέλι. Την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπέρασε τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014.

Το αμερικανικό αργό, 0,3% υψηλότερα, στα 72,48 δολάρια, αφότου νωρίτερα έφτασε τα 72,72, το υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014.

«Η ισχυρή παγκόσμια οικονομία, οι διαταραχές στον εφοδιασμό και η ανεβασμένη διάθεση στην αγορά δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον», σημειώνει ο Norbert Ruecker, επικεφαλής εμπορευμάτων και μακροοικονομικής έρευνας της Julius Baer.

«Περιμένουμε να συνεχίσει η υποχώρηση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα», τονίζει ο Tony Nunan, μάνατζερ κινδύνου στον τομέα του πετρελαίου, της Mitsubishi Corp, στο Τόκιο.

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,3%, φτάνει στα 1.293,90 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v