Δεύτερη μέρα ανόδου για το αργό

Σε νέο χαμηλό 30 ετών περνάει η παραγωγή στη Βενεζουέλα. Μειωμένα τα αμερικανικά αποθέματα. To brent ενισχύεται 0,8% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,08 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,2% φτάνει στα $68,64.

Δεύτερη μέρα ανόδου για το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα. Αιτία είναι τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη, την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός ηρέμησε τις ανησυχίες για την υπερπληρότητα της αγοράς.

To brent ενισχύεται 0,8% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,08 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,2% φτάνει στα $68,64.

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,4%, διαμορφώνεται στα 1.239,80 δολάρια/ουγγιά.

Τι οδηγεί την αγορά

Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου. Έφτασαν τα 407,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Το κλίμα ενισχύεται και από τις αναφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αύξηση του πληθωρισμού στη Βενεζουέλα, που περιορίζει τη δυνατότητα της να δώσει ώθηση στην παραγωγή αργού, σημειώνει ο Stephen Innes, trader της OANDA.

«Η παραγωγή της Βενεζουέλας έχει ήδη υποχωρήσει σε νέο χαμηλό 30 ετών, στο 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v