Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στις αναδυόμενες οικονομίες

To αμερικανικό αργό (WTI) δέχεται ισχυρές πιέσεις (-1,4%) και φτάνει στα 69,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση 0,7% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $79,13. Ο παράγοντας υποτίμησης νομίσματος και το κόστος εισαγόμενης ενέργειας.

Υποχωρεί το αργό με το βλέμμα στις αναδυόμενες οικονομίες

Αρνητικά πρόσημα στις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, οι οποίες απομακρύνονται από τα υψηλά τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στον κίνδυνο της κρίσης των αναδυόμενων αγορών και τις εμπορικές διαμάχες που θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση.

To αμερικανικό αργό (WTI) δέχεται ισχυρές πιέσεις (-1,4%) και φτάνει στα 69,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση 0,7% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $79,13.

«Καθώς μπαίνουμε στο 2019, ένας δυνητικός κίνδυνος για τις προβλέψεις μας έγκειται στο γεγονός ότι σε κάποιες βασικές αναδυόμενες οικονομίες, κυρίως λόγω των υποτιμήσεων νομισμάτων έναντι του δολαρίου, αυξάνεται το κόστος της εισαγόμενης ενέργειας», σημειώνει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας στη μηνιαία έκθεση της.

Υποστήριξη στις τιμές δίνει η εικόνα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου φτάνοντας στα 396,2 εκατ. –το πιο χαμηλό σημείο από τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο χρυσός, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στα 1.2010,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v