Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 3% για το αργό μετά τα καλά νέα από το εμβόλιο της Moderna

Το μπρεντ κερδίζει 3,5%, στα 44,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 3,7% φτάνει στα $41,65.

Eπεκτείνουν τα κέρδη τους οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς η Moderna ανακοίνωσε θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά κορωνοϊού.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 έχει δείξει αποτελεσματικότητα 94,5% στις κλινικές δοκιμές δήλωσε η αμερικανική εταιρεία, σηματοδοτώντας μια ακόμα σημαντική είδηση από τον τομέα των εμβολίων σε μόλις οκτώ ημέρες.

Ο Stephane Bancel, επικεφαλής της εταιρείας, χαρακτήρισε «κομβική» τη στιγμή. «Η θετική ενδιάμεση ανάλυση της φάσης 3 μας έδωσε την πρώτη κλινική αξιολόγηση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την Covid-19, περιλαμβανομένης και της σοβαρής ασθένειας».

Το μπρεντ κερδίζει 3,5%, στα 44,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο κατά 3,7% φτάνει στα $41,65.

Στήριξη έρχεται και από τις ελπίδες για διατήρηση του προγράμματος περικοπών από τον ΟΠΕΚ+. 

Την ίδια ώρα, τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί ποτέ εμφάνισε η Ιαπωνία το γ’ τρίμηνο, ανακάμπτοντας σημαντικά από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση, λόγω της βελτίωσης των εξαγωγών και της κατανάλωσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επεκτάθηκε με ένα ετησιοποιημένο ρυθμό 21,4% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι του 18,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, μετά τη βουτιά 28,8% που είχε καταγράψει το β’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v