Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» στις τιμές του πετρελαίου μετά τον συμβιβασμό στον OPEC+

Ο OPEC και η Ρωσία συμφώνησαν χθες Πέμπτη να περιορίσουν τις μεγάλες μειώσεις παραγωγής από τον Ιανουάριο κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως.

Ισχυρή άνοδο, που άγγιξε και το 2%, κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τον συμβιβασμό στον οποίον κατέληξαν οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, προκειμένου να συνεχίσουν ορισμένες περικοπές στην παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν το πλήγμα που έχει δεχθεί η ζήτηση λόγω κορωνοϊού, αν και οι περικοπές θα είναι μικρότερες των προσδοκιών.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,23% στα 46,2 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 1,23% στα 49,31 δολάρια το βαρέλι.

Ο OPEC και η Ρωσία συμφώνησαν χθες Πέμπτη να περιορίσουν τις μεγάλες μειώσεις παραγωγής από τον Ιανουάριο κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως. Αυτό σημαίνει πως ο OPEC+ θα μειώσει την παραγωγή του κατά 7,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ή το 7% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον Ιανουάριο, έναντι των 7,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως που είναι οι τωρινές περικοπές.

Πάντως, οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες δεν κατάφεραν  να καταλήξουν σε συμβιβασμό για την ευρύτερη πολιτική που θα ακολουθηθεί για το υπόλοιπο του επόμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v