Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπάντεχη άνοδος στα αμερικανικά αποθέματα, υποχωρεί το πετρέλαιο

Πιέσεις στις τιμές από τα φουσκωμένα αποθέματα των ΗΠΑ, το ισχυρό δολάριο και την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 74,65 δολάρια, ενώ το μπρεντ στα $78,36.

Αναπάντεχη άνοδος στα αμερικανικά αποθέματα, υποχωρεί το πετρέλαιο

Καθοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά την άνοδό τους πάνω από τα 80 δολάρια αυτή την εβδομάδα, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν και το δολάριο ενισχύεται, εν μέσω κοινής διαπίστωσης ότι το έλλειμμα τροφοδοσίας θα παραμείνει για μήνες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 24 Σεπτεμβρίου, φτάνοντας στα 418,5 εκατ. σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία πληροφόρησης.

Πιέσεις δέχονται οι τιμές και από το ισχυρό δολάριο, που βρίσκεται κοντά σε υψηλό έτους, κάνοντας το αργό πιο ακριβό.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ο ΟΠΕΚ+, αναμένεται να τηρήσει τη συμφωνία για προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στην παραγωγή του τον Νοέμβριο.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,3% και βρίσκεται στα 74,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση φτάνει στα $78,36.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v