Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά πάνω από 20% για το φυσικό αέριο, υποχωρεί το αργό

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 23%, στα 91 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το αμερικανικό αργό χάνει 3% και φτάνει στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 2,4% βρίσκεται στα $79,15. Τι οδηγεί την πτώση.

Βουτιά πάνω από 20% για το φυσικό αέριο, υποχωρεί το αργό

Καθοδικά κινούνται οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου την Πέμπτη, μετά τα σχόλια από Ρωσία και ΗΠΑ που ηρεμούν τους φόβους για περαιτέρω ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 23%, στα 91 ευρώ ανά μεγαβατώρα - είναι χαμηλότερα από το υψηλό της Τετάρτης αλλά απέχει πολύ από τα €18 που βρισκόταν πριν από έξι μήνες.

Την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποδεσμεύσει πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας.

Βουτιά πάνω από 2% κάνουν οι τιμές πετρελαίου, αφότου χτύπησαν υψηλό πολλών ετών την Τετάρτη, καθώς αυξήθηκαν αναπάντεχα τα αποθέματα των ΗΠΑ - κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης για μέτρια πτώση κατά 418.000 βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Το αμερικανικό αργό χάνει 3% και φτάνει στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 2,4% βρίσκεται στα $79,15.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v