Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Κίνα

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1%, στα $83,24 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,5%, βρίσκεται στα $84,79. Με τη θερμοκρασία να πέφτει καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, οι τιμές πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνουν υψηλές.

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τις προηγούμενες απώλειες, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας στην Κίνα, που είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως, αναζωπυρώνει τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά της να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης εν μέσω έλλειψης ενέργειας και άνθρακα.

Οι τιμές κινήθηκαν χαμηλότερα τη Δευτέρα, αφότου η Κίνα δημοσίευσε ανάπτυξη που απογοήτευσε την αγορά. Ωστόσο με τη θερμοκρασία να πέφτει καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο και τη ζήτηση για θέρμανση να αυξάνεται, οι τιμές του πετρελαίου, του άνθρακα και του φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνουν υψηλές.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1%, στα $83,24 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,5%, βρίσκεται στα 84,79 δολάρια. Κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα, ασφάλεια αναζητούν οι επενδυτές. Ο χρυσός κινείται 0,9% ανοδικά στα $1.7981,70 ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι κερδίζει πάνω από 2% στα 23,76 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v