Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 11% για τις τιμές πετρελαίου

Τρομάζει η νέα μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής και τα μέτρα που μπορεί να επιβληθούν για τη συγκράτησή της. Φρένο σκοπεύει να τραβήξει και η Ευρωπαϊκή Ενωση στις πτήσεις από την περιοχή. Κέρδη για τον χρυσό.

Βουτιά 11% για τις τιμές πετρελαίου

Απώλειες 11,8% για το αμερικανικό αργό που προσγειώνεται στα 69 δολάρια ανά βαρέλι φέρνουν οι ειδήσεις για τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής. Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, στα 1.811 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι επενδυτές παγκοσμίως παρακολουθούν την αύξηση των κρουσμάτων και των περιοριστικών μέτρων, αλλά η σημερινή ειδησεογραφία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Οι επιστήμονες λένε ότι το Β.1.1529 φέρει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα του, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην είσοδο του ιού στα κύτταρα του σώματος. Είναι επίσης αυτή που στοχεύουν τα εμβόλια. Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν αν είναι πιο μεταδοτική ή πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες, έγραψε σήμερα στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v