Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσιμπάνε» πάλι οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50% φέτος, με στήριξη από την ανάκαμψη της ζήτησης και τις μειώσεις προμήθειας από τον OPEC+.

«Τσιμπάνε» πάλι οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της αισιοδοξίας πως η παραλλαγή Ομικρον του νέου κορωνοϊού θα έχει περιορισμένη επίπτωση στη ζήτηση για καύσιμα. Ωστόσο η άνοδος των τιμών είναι συγκρατημένη, λόγω της ακύρωσης περισσότερων από 1.300 πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών καθώς η Covid-19 μειώνει τον αριθμό του διαθέσιμου προσωπικού, ενώ και εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν στάσεις.

Η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,79% στα 79,22 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,97% στα 76,3 δολάρια.

Σημειώνεται πως οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50% φέτος, με στήριξη από την ανάκαμψη της ζήτησης και τις μειώσεις προμήθειας από τον OPEC+.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τη συνεδρίαση του OPEC+ στις 4 Ιανουαρίου, στην οποία η συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγών θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει με τη σχεδιαζόμενη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v