Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στα υψηλά του 2014 παραμένει το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα 86,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,9%, βρίσκεται στα $87,62. Αξιωματούχοι και αναλυτές του ΟΠΕΚ λένε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, τους επόμενους μήνες.

Κοντά στα υψηλά του 2014 παραμένει το πετρέλαιο

Κοντά στο υψηλό επταετίας παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς η ισχυρή ζήτηση και οι βραχυπρόθεσμες διακοπές τροφοδοσίας συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τιμές, οι οποίες παραμένουν κοντά στα υψηλά του 2014.

Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό έχουν ενταθεί αυτή την εβδομάδα, μετά την επίθεση των Χούτι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός στον Οργανισμό Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ).

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία, δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο, έχει μεγάλη παρουσία στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τροφοδοτώντας φόβους για εισβολή και αβεβαιότες για τον εφοδιασμό.
Τις τιμές υποστηρίζει και η ευρεία ανάκαμψη της ζήτησης για καύσιμα μετά την πανδημία κορωνοϊού.

Αξιωματούχοι και αναλυτές του ΟΠΕΚ λένε ότι το ράλι πετρελαίου μπορεί να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και οι τιμές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια ανά βαρέλι καθώς η ζήτηση αψηφά την εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα 86,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,9%, βρίσκεται στα $87,62.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v