Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο καλύτερος μήνας από τον Φεβρουάριο του 2021 για το πετρέλαιο

Οι δείκτες αναφοράς έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014 την Παρασκευή και στην έκτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου. Οδηγούνται σε κέρδη περίπου 17% αυτόν τον μήνα.

Ο καλύτερος μήνας από τον Φεβρουάριο του 2021 για το πετρέλαιο

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, κοντά στο υψηλό 7 ετών που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ οι ανησυχίες για την προσφορά και οι πολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή βάζουν τις τιμές σε τροχιά για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη σε σχεδόν ένα χρόνο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,7% και φτάνει στα 87,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $90,73.

Οι δείκτες αναφοράς έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014 την Παρασκευή και στην έκτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου. Οδηγούνται σε κέρδη περίπου 17% αυτόν τον μήνα, τα περισσότερα από τον Φεβρουάριο του 2021.

«Η ανησυχία για τις παγκόσμιες ελλείψεις εφοδιασμού, σε συνδυασμό με τους συνεχιζόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους, έχουν προκαλέσει την έναρξη εβδομάδας με έντονο ρυθμό», δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd.

«Με την προσδοκία ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει την υπάρχουσα πολιτική της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν σε ανοδικό κλίμα αυτή την εβδομάδα», είπε, προβλέποντας ότι το Brent θα είναι πάνω από τα 90 δολάρια και το WTI θα κινηθεί προς τα 90 δολάρια.

Οι σημαντικότεροι παραγωγοί στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί συλλογικά ως ΟΠΕΚ+, έχουν αυξήσει τον στόχο μηνιαίας παραγωγής τους από τον Αύγουστο κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Ωστόσο, απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής τους, καθώς ορισμένα μέλη αντιμετώπισαν προβλήματα.

Στη σύνοδό του στις 2 Φεβρουαρίου, ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να παραμείνει στην προγραμματισμένη αύξηση του στόχου της παραγωγής πετρελαίου για τον Μάρτιο, ανέφεραν στο Reuters αρκετές πηγές του ΟΠΕΚ+.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v