Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθωρισμός και Ιράν ρίχνουν αυτή την εβδομάδα το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1% στα 90,01 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ διατηρείται στα $91,43. Πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες που καταγράφεται πτώση των τιμών.

Πληθωρισμός και Ιράν ρίχνουν αυτή την εβδομάδα το αργό

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς ο θερμός πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενέτεινε τις ανησυχίες για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς αργού.

Οι τιμές αναφοράς του πετρελαίου μπαίνουν σε πορεία επίσης για την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τους μετά από επτά διαδοχικά εβδομαδιαία κέρδη, αν και και τα δύο συμβόλαια είχαν σκαρφαλώσει νωρίτερα σε υψηλό επταετίας.

«Το χθεσινό ποσοστό πληθωρισμού πιθανότατα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη Fed  να ενεργήσει πιο επιθετικά όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων. Αυτή η προσδοκία επιβαρύνει κάπως το πετρέλαιο και ευρύτερα τα εμπορεύματα», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της ING.

«Επιπλέον, οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν φαίνεται να προχωρούν, κάτι που είναι ένας άλλος παράγοντας που συγκρατεί τις τιμές».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε ότι επιθυμεί αύξηση των επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα έως την 1η Ιουλίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο πιο υψηλό των τελευταίων 40 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v