Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από υψηλό επταετίας υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,5%, στα 89,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,6% βρίσκεται στα $91,20.

Από υψηλό επταετίας υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη ενόψει της επανέναρξης των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, οι οποίες ενδέχεται να αναβιώσουν μια πυρηνική συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, αυξάνοντας τις παγκόσμιες προμήθειες.

Και τα δύο συμβόλαια πετρελαίου άγγιξαν υψηλό επταετίας, υποστηριζόμενα από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τις πιθανές διακοπές του εφοδιασμού λόγω των ψυχρών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015, που διεξάγονται στη Βιέννη, θα επαναληφθούν την Τρίτη μετά από μια παύση 10 ημερών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκαταστήσει ορισμένες εξαιρέσεις από τις κυρώσεις, ενώ το Ιράν απαιτεί την πλήρη άρση των κυρώσεων και την εγγύηση των ΗΠΑ για μη περαιτέρω τιμωρητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με αναλυτές της ANZ Research, οι διαπραγματευτές ανέφεραν «πρόοδο» στην επίτευξη συμφωνίας. 

Στις μεσημεριανές συναλλαγές της Τρίτης, επεκτείνονται οι απώλειες. Το αμερικανικό αργό χάνει 1,5%, στα 89,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,6% βρίσκεται στα $91,20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v