Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 23% για τις τιμές φυσικού αερίου, ανοδικά το αργό

Παύση στο ράλι του φυσικού αερίου σήμερα, μετά το άλμα έως και 62% χθες. Οι κυρώσεις της Δύσης δεν περιελάμβαναν σκληρά μέτρα στον τομέα της ενέργειας -στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στο θέμα. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό.

Πτώση 23% για τις τιμές φυσικού αερίου, ανοδικά το αργό

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εντείνει τις ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες, την ώρα που οι αγορές προετοιμάζονται για τις πιθανές επιπτώσεις των εμπορικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στη Ρωσία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,2%, στα 93,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 1,5%, βρίσκεται στα $100,55. Χθες, η τιμή του Brent άγγιξε και τα 105 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο στο κλείσιμο της συνεδρίασης περιόρισε την άνοδο.

Πτώση 23% καταγράφουν τα συμβόλαια Μαρτίου του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 102,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές έκαναν άλμα έως και 62% χθες, σύμφωνα με το Bloomberg, μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία να εκτοξεύονται έως και 41%.

Οι κυρώσεις της Δύσης δεν περιελάμβαναν σκληρά μέτρα στον τομέα της ενέργειας. Ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του είχε αναφερθεί και στο θέμα της ενέργειας. Κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να μην εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να κάνουν ανατιμήσεις που θα αυξήσουν τα κέρδη: Στις κυρώσεις έχουμε ειδική πρόβλεψη, ώστε να συνεχιστούν οι ενεργειακές πληρωμές, ενώ συνεργαζόμαστε με μεγάλους παραγωγούς και καταναλωτές για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μειώσω τον πόνο που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στα βενζινάδικα, δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v