Αλμα πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,4%, στα 97,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 2,8%, βρίσκεται στα $100,71. Η άνοδος συγκρατείται ωστόσο καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι συζητούν για μια συντονισμένη απελευθέρωση των αποθεμάτων αργού.

Αλμα πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, μετά από ένα ασταθές ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς η αγορά αξιολογεί μια συντονισμένη διεθνή απελευθέρωση αποθεμάτων αργού έναντι των διαταραχών του ρωσικού εφοδιασμού στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ανησυχίες για την σύσφιξη των προμηθειών έρχονται καθώς μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των BP και Shell, έχουν ανακοινώσει σχέδια για έξοδο από τις ρωσικές δραστηριότητες και κοινοπραξίες. Οι αγοραστές ρωσικού πετρελαίου αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίες όσον αφορά τις πληρωμές και τη διαθεσιμότητα των πλοίων, καθώς είναι σε ισχύ οι δυτικές κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Η άνοδος συγκρατείται ωστόσο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι συζητούν για μια συντονισμένη απελευθέρωση των αποθεμάτων αργού σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη διακοπή του εφοδιασμού. Αυτή η απελευθέρωση θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 60 και 70 εκατ. βαρελιών, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή η πιθανή απελευθέρωση περιορίζει τις αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου προς το παρόν», έγραψαν αναλυτές της Commonwealth Bank of Australia.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,4%, στα 97,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 2,8%, βρίσκεται στα $100,71.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v