Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν πάνω από 2 δολάρια οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,9% ή 2,2 δολάρια και φτάνει στα $113 ανά βαρέλι ενώ το μπρεντ, με ίδια πτώση, βρίσκεται στα 114 δολάρια. Οι πληροφορίες για γκάζι στην παραγωγή από Σ. Αραβία ρίχνουν τις τιμές.

Υποχωρούν πάνω από 2 δολάρια οι τιμές πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή αργού, εάν η παραγωγή της Ρωσίας μειωθεί σημαντικά μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές, ότι η Σαουδική Αραβία γνωρίζει τους κινδύνους έλλειψης εφοδιασμού και ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της να χαθεί ο έλεγχος των τιμών του πετρελαίου».

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,9% ή 2,2 δολάρια και φτάνει στα $113,06 ενώ το μπρεντ, με ίδια πτώση, βρίσκεται στα 114,11 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγές είπαν στους FT ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει δει ακόμη πραγματικές ελλείψεις στις αγορές πετρελαίου. Αλλά αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι οικονομίες παγκοσμίως ανοίγουν ξανά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι πιθανό να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία αργότερα αυτόν τον μήνα, στο πλαίσιο ενός διεθνούς ταξιδιού για συναντήσεις του ΝΑΤΟ και της Ομάδας των Επτά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v