Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Οι δείκτες αναφοράς είναι σε πορεία για να σημειώσουν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου μήνα, λόγω των φόβων από τα lockdown λόγω Covid-19 στην Κίνα και την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη.

Κέρδη πάνω από 2% στις αγορές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι ο ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει τις περικοπές της παραγωγής του στη συνάντησή του στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι δείκτες αναφοράς είναι σε πορεία για να σημειώσουν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου μήνα, λόγω των φόβων από τα lockdown λόγω Covid-19 στην Κίνα και την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη.

Και τα δύο συμβόλαια αναφοράς υποχώρησαν 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, φτάνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Το μπρεντ σημείωσε εβδομαδιαία πτώση σχεδόν 8%, και το αμερικανικό αργό είναι σε καλό δρόμο για πτώση περίπου 6% αυτή την εβδομάδα.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι του, ο ΟΠΕΚ+, πρόκειται να συναντηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου σε ένα πλαίσιο πτώσης των τιμών και πτώσης της ζήτησης, ακόμη και καθώς η κορυφαία παραγωγός χώρα Σαουδική Αραβία λέει ότι η προσφορά παραμένει περιορισμένη.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει κέρδη 2,2% ή 1,9 δολάριο, φτάνοντας στα $88 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα 94 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v