Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερές οι τιμές πετρελαίου, ο τυφώνας Ian μειώνει την παραγωγή

Στον Κόλπο του Μεξικού, 190.000 βαρέλια ημερησίως παραγωγής πετρελαίου ή το 11% της συνολικής παραγωγής του Κόλπου, έκλεισαν λόγω του τυφώνα Ian. Το αμερικανικό αργό διατηρείται στα 78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $86.

Σταθερές οι τιμές πετρελαίου, ο τυφώνας Ian μειώνει την παραγωγή

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές σήμερα Τετάρτη. Η πίεση από την ενίσχυση του δολαρίου και την άνοδο της αποθήκευσης αργού αντισταθμίζονται από τις περικοπές της παραγωγής στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ian.

Στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 190.000 βαρέλια ημερησίως παραγωγής πετρελαίου ή το 11% της συνολικής παραγωγής του Κόλπου, έκλεισαν λόγω του τυφώνα Ian.

Το αμερικανικό αργό διατηρείται στα 78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $86.

Ωστόσο, το δολάριο έφτασε σε νέο υψηλό δύο δεκαετιών έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων επιτοκίων τροφοδοτεί τις ανησυχίες για την ύφεση. Ένα ισχυρό δολάριο μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο καθιστώντας το πιο ακριβό για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, επικαλούμενες στοιχεία του American Petroleum Institute.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v