Εβδομαδιαία πτώση για τις τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό κινείται σταθεροποιητικά στα 89 δολάρια ανά βαρέλι, όπως και το μπρεντ, που βρίσκεται στα 94 δολάρια. Πτώση 2,8% καταγράφει το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 149 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Εβδομαδιαία πτώση για τις τιμές πετρελαίου

Το πετρέλαιο κατευθύνεται σε εβδομαδιαία πτώση, καθώς τα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής απειλούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού ξεπέρασαν τα 89 δολάρια το βαρέλι, αλλά εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ενθάρρυναν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει ξανά σημαντικά τα επιτόκια στις δύο υπόλοιπες συνεδριάσεις της το 2022, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη.

Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό κινείται σταθεροποιητικά στα 89 δολάρια ανά βαρέλι, όπως και το μπρεντ, που βρίσκεται στα 94 δολάρια. Πτώση 2,8% καταγράφει το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 149 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v