Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη μέρα πέφτουν οι τιμές πετρελαίου  

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι βυθίστηκε το μπρεντ, στα $75 ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό. Βαρόμετρο η καθυστερημένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ και τα στοιχεία από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας.

Τέταρτη μέρα πέφτουν οι τιμές πετρελαίου

Τέταρτη μέρα υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην καθυστερημένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αυτής της εβδομάδας - θα συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη, ενώ επρόκειτο να συνεδριάσει χθες Κυριακή. Την ίδια ώρα, οι ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές δεν δείχνουν διάθεση για ρίσκο.

Το μπρεντ, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι αφού υποχώρησε κατά 2,3% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, ενώ το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα περίπου 75 δολάρια.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η δραστηριότητα των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας ενισχύθηκε με πολύ βραδύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Το μπρεντ έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 20% από το υψηλό που είχε σκαρφαλώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω της αυξημένης προσφοράς από χώρες εκτός ΟΠΕΚ+ και της εξασθένισης του κινδύνου εξαιτίας του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η αγορά θα γυρίσει σε πλεόνασμα το επόμενο έτος.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v