Επεκτείνει την πτώση του το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ για τον Μάιο υποχωρούν 32 σεντς, στα 82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατά 41 σεντς, στα 78 δολάρια.

Επεκτείνει την πτώση του το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για δεύτερη μέρα, καθώς οι υποσχέσεις της Κίνας, της μεγαλύτερης εισαγωγέας αργού στον κόσμο, να μετασχηματίσει την οικονομία της εν μέσω της υποτονικής ανάπτυξης μετά την πανδημία COVID δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές που ανησυχούν για την επιβράδυνση της κατανάλωσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ για τον Μάιο υποχωρούν 32 σεντς, στα 82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατά 41 σεντς, στα 78 δολάρια.

Η Κίνα υποσχέθηκε να "μετασχηματίσει" το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξής της και να περιορίσει τη βιομηχανική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, ενώ έθεσε στόχο οικονομικής ανάπτυξης για το 2024 γύρω στο 5%, παρόμοιο με τον περσινό και αντίστοιχο με τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με επίσημη έκθεση εργασίας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v