Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 4 μηνών πλησιάζει το πετρέλαιο

Ανατρέπει τις προβλέψεις της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας - έβλεπε πλεόνασμα φέτος, πλέον βλέπει έλλειμμα στην αγορά. Πάνω από τα $85 το μπρεντ, κοντά στα $81 το αμερικανικό αργό.

Υψηλό 4 μηνών πλησιάζει το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο διατηρήθηκε κοντά σε υψηλό τεσσάρων μηνών μετά την πρόβλεψη η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) για έλλειμμα προσφοράς έως το 2024, αλλάζοντας την προηγούμενη πρόβλεψή της για πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις περικοπές παραγωγής.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 4,3% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Το West Texas Intermediate βρίσκεται κοντά στα 81 δολάρια. Η τελευταία άποψη της IEA προϋποθέτει ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν τους περιορισμούς τους για το υπόλοιπο της χρονιάς για να "εξισορροπήσουν τις αγορές πετρελαίου", ανέφερε σε μηνιαία έκθεσή της την Πέμπτη.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, οι τιμές έχουν επίσης υποστηριχθεί από την πρώτη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων από τον Ιανουάριο και τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις μετά την επίθεση της Ουκρανίας σε άλλο ένα ρωσικό διυλιστήριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v