Σταθερό το πετρέλαιο μετά την άνοδο του ενός δολαρίου

Το αμερικανικό αργό στα 81,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $86,61. Και τα δύο συμβόλαια διαμορφώθηκαν κατά 1,32 δολάρια υψηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Σταθερό το πετρέλαιο μετά την άνοδο του ενός δολαρίου

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού κατέγραψαν άνοδο πάνω από ένα δολάριο - οι προσδοκίες για στενότερη προσφορά λόγω των περικοπών της ρωσικής παραγωγής και των επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια στήριξαν τις τιμές.

Το αμερικανικό αργό στα 81,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $86,61. Και τα δύο συμβόλαια διαμορφώθηκαν κατά 1,32 δολάρια υψηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Ρωσία είπε στις πετρελαϊκές εταιρείες της να μειώσουν την παραγωγή για να επιτύχουν τον στόχο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, ή ΟΠΕΚ, για 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd). Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ρωσία παρήγαγε περίπου 9,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου. Το ρωσικό διυλιστήριο Kuibyshev αναγκάστηκε να κλείσει τη μισή δυναμικότητά του μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί το πρωί του Σαββάτου.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v