Χαμηλώνουν οι τιμές του πετρελαίου

Η τιμή του Brent κινείται στα 82 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,3% και η τιμή του αμερικανικού WTI στα 77 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας 1,5%. Σε πτωτική πορεία από τις αρχές Απριλίου. Οι λόγοι.

Χαμηλώνουν οι τιμές του πετρελαίου

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς αυξήθηκαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού και  η ένταση στη Μέση Ανατολή παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 82 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,3% σε σχέση με την Τρίτη, όταν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου. Η τιμή του αμερικανικού WTI διαμορφωνόταν στα 77 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας 1,5%

Τα αποθέματα αργού στο Cushing αυξήθηκαν περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με βάση εκτιμήσεις του κλάδου που μεταδίδει το Bloomberg. Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν επίσης επίσης τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τις αρχές Απριλίου, καταγράφοντας απώλειες τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, με τους δείκτες να υποδηλώνουν ασθενέστερες προοπτικές.

Το ισχυρότερο δολάριο αποτελεί πρόσθετο λόγο εξασθένισης των τιμών, καθώς o μαύρος χρυσός γίνεται ακριβότερο για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει κέρδη για τρίτη διαδοχική μέρα.

Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+

Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να αξιολογήσει την πολιτική προσφοράς του μετά τις περικοπές στην παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη των τιμών. Οι περισσότεροι traders αναμένουν ότι οι περιορισμοί θα παραταθούν, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι οι αγορές υποτιμούν αυτούς τους κινδύνους βραχυπρόθεσμα», δήλωσε επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της Standard Chartered, στη σκιά της γεωπολιτικής αστάθειας στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v