Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 8% για την τιμή του μπρεντ αυτή την εβδομάδα

(upd) Το μπρεντ υποχωρεί 0,6%, στα 94,9 δολάρια ανά βαρέλι, το αμερικανικό αργό χάνει 1%, στα $90,3. Στο πιο υψηλό από το 2022 οι τιμές ντίζελ στις ΗΠΑ.

Αλμα 8% για την τιμή του μπρεντ αυτή την εβδομάδα

Προς άνοδο άνω του 8% αυτή την εβδομάδα οδεύει το μπρεντ, καθώς οι νέες εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή και η αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από τη ναυσιπλοΐα μέσω του Στενού του Ορμούζ στηρίζουν τις τιμές.

Το μπρεντ υποχωρεί 0,6%, στα 94,9 δολάρια ανά βαρέλι, το αμερικανικό αργό χάνει 1%, στα $90,3.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από περίπου έναν μήνα σχετικής ηρεμίας, προκαλώντας αντίποινα από την Τεχεράνη, η οποία έβαλε στο στόχαστρο αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και πλοία που διέρχονται από τον Ορμούζ.

Μειώνονται οι διελεύσεις πλοίων από τον Ορμούζ

Έξι πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων διέσχισαν τον Στενό την Τετάρτη, έναντι 11 την Τρίτη και σε σύγκριση με τον μέσο όρο των σχεδόν 13 πλοίων σε διάστημα 10 ημερών.

Οι ζημιές σε διυλιστήρια στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία, σε συνδυασμό με την περιορισμένη δυνατότητα αλλού να αντισταθμιστούν οι διαταραχές στην προσφορά, αναμένεται επίσης να διατηρήσουν τις παγκόσμιες τιμές καυσίμων σε υψηλά επίπεδα έως και το επόμενο έτος.

Σε υψηλό από το 2022 οι τιμές ντίζελ στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του ντίζελ στις ΗΠΑ έφτασαν αυτή την εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα του 2022, ενώ τα αποθέματα στην Ευρώπη παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα εποχικά φυσιολογικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο