Στο ρυθμό του ΟΠΕΚ το πετρέλαιο

Ανοδικά κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς τα πρώτα νέα από τη σύνοδο των εκπροσώπων του ΟΠΕΚ στη Βιέννη εκτιμώνται θετικά από τους αναλυτές.

Με ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές μαύρου χρυσού, καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ στη Βιέννη είναι ενθαρρυντικές για την ημερήσια παραγωγή, τουλάχιστον έως τον Ιούνιο.

Το αργό NYMEX βρίσκεται στο +0,10% και στα 24,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend στο Λονδίνο παρουσιάζει άνοδο της τάξεως του 0,13% στα 23,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Η πρώτη είδηση από τη Βιέννη, ήρθε εκ στόματος του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Αλβάρο Σίλβα, ο οποίος δήλωσε σίγουρος ότι όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ, ”συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας είναι σύμφωνες να περιορίσουν την παραγωγή τουλάχιστον έως τον Ιούνιο”.

Στη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ προσδιορίστηκε ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου, ανταποκρίνονται στην τιμή – στόχο του Οργανισμού, δηλαδή τα 25 δολάρια ανά βαρέλι, τονίστηκε όμως, ότι σε περίπτωση που η διεθνής οικονομία ανακάμψει ο στόχος αυτός θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, δήλωσε, άλλωστε, ότι ”ο Οργανισμός ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή περί τον Ιούλιο, προκειμένου να ανακόψει ενδεχόμενη εκτόξευση των τιμών σε περίπτωση που η διεθνής οικονομία ανακάμψει νωρίτερα”. Τόνισε μάλιστα ότι ”πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στην πολιτική της ημερήσιας παραγωγής. Οι αποφάσεις μας δεν είναι στατικές”.

Στην αγορά μετάλλων, τώρα, ο χρυσός κινείται πτωτικά κατά 0,10% με την τιμή του να κυμαίνεται στα 290,95 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v