Υποχωρούν οι αποδόσεις των bunds

Χθες τα γερμανικά bunds άγγιξαν υψηλό τριών εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη των 15 μ.β., σήμερα όμως οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στα «ασφαλή καταφύγια» καθώς η επίδραση της χθεσινής παρέμβασης της Κίνας αποδείχθηκε βραχύβια.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, αφού «καταλάγιασε» η ευφορία από την μείωση των κινεζικών επιτοκίων και η προσοχή στρέφεται και πάλι στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και τις προβληματικές προοπτικές για τον πληθωρισμό.

Χθες τα γερμανικά bunds άγγιξαν υψηλό τριών εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη των 15 μ.β., σήμερα όμως οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στα «ασφαλή καταφύγια», εν μέρει λόγω του ότι η ώθηση που δόθηκε στα χρηματιστήρια από την Κίνα αποδείχθηκε βραχύβια, με αποτέλεσμα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας να χρειαστεί και πάλι να παρέμβει, σήμερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,69%, του 5ετούς στο 0,06% και του 2ετούς στο -0,22%.

Λίγο χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με το yield του ιταλικού 10ετούς στο 1,96%, του ισπανικού στο 2,1% και του πορτογαλικού στο 2,73%.

Την ίδια ώρα, σταθεροποιητική είναι η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου στο 9,50%, του 5ετούς στο 11,44% και του 3ετούς στο 13,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v