Σε χαμηλό τριμήνου η απόδοση των γερμανικών bunds

Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας "σπρώχνει" τους επενδυτές στο "ασφαλές καταφύγιο" των γερμανικών ομολόγων. "Τσιμπάνε" οι αποδόσεις στους τίτλους της ευρωπεριφέρειας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω των εξελίξεων στην Κίνα οδηγούν σε μαζική έξοδο των επενδυτών από τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Την ίδια ώρα, η νέα πτώση του πετρελαίου σε νέα χαμηλά εξίμισι ετών και η προοπτική ενός πιο αδύναμου γουάν προκαλούν «πονοκέφαλο» στη Fed και στην Τράπεζα της Αγγλίας, που σχεδιάζουν αύξηση επιτοκίων τους επόμενους μήνες, ενώ δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της και πέραν του Σεπτεμβρίου 2016.

Η απόδοση του 10ετούς bund υποχώρησε έως και στο 0,53%, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουνίου, για να ανακάμψει λίγο αργότερα στο 0,57%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 4-6 μονάδες βάσης. Στο 1,91% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 2,06% του ισπανικού και στο 2,7% του πορτογαλικού, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου ενισχύεται στο 9,97%, του 5ετούς στο 12,31% και του 3ετούς στο 13,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v