«Τσιμπάνε» τα yields των ομολόγων ενόψει δημοπρασιών

Έξι χώρες προχωρούν αυτή την εβδομάδα σε δημοπρασίες ομολόγων συνολικά 19 δισ. ευρώ. Η προσοχή των επενδυτών στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς το Βέλγιο έδωσε το «εναρκτήριο λάκτισμα» σε μια εβδομάδα δημοπρασιών μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, που ενδέχεται να «βάλει φρένο» στο πρόσφατο ράλι των ομολόγων που προκλήθηκε από τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Το Βέλγιο είναι η πρώτη από έξι συνολικά χώρες της ευρωζώνης που προγραμματίζουν αυτή την εβδομάδα δημοπρασίες ομολόγων, συνολικά 19 δισ. ευρώ. Οι αποδόσεις τείνουν να αυξάνονται πριν τις δημοπρασίες, καθώς οι επενδυτές «κάνουν χώρο» στα χαρτοφυλάκιά τους για τους νέους τίτλους.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη καθιστούν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς σε ό,τι αφορά στις κινήσεις της ΕΚΤ, την ώρα που αναμένεται και η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,52%, του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 1,53%, του ισπανικού στο 1,67% και του πορτογαλικού στο 2,54%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 7,19%, του 5ετούς στο 6,85% και του 3ετούς στο 6,75%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v