Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο κάτω του 0,5%, μετά τις αναφορές σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης πως το Πεκίνο σχεδιάζει να ανακοινώσει δασμούς-αντίποινα στους δασμούς που σχεδιάζει να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επανέρχονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στέλνοντας τους επενδυτές και πάλι σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο κάτω του 0,5%, μετά τις αναφορές σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης πως το Πεκίνο σχεδιάζει να ανακοινώσει δασμούς-αντίποινα στους δασμούς ύψους έως 60 δισ. δολαρίων που σχεδιάζει να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ σε κινεζικές εισαγωγές.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν πως το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, ενώ επιβραδύνθηκε και ο τραπεζικός δανεισμός. Χθες τα μέλη της ΕΚΤ Erkki Liikanen και Josef Makuch σχολίαζαν πως ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει χαμηλότερος του αναμενόμενου, ακόμα και αν η ανάπτυξη είναι εύρωστη, άρα η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να είναι υπομονετική σε ότι αφορά τον τερματισμό του QE.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,49%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,86%, του ισπανικού στο 1,23% και του πορτογαλικού στο 1,65%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,36%, του 7ετούς στο 3,98%, του 5ετούς στο 3,50% και του μονοετούς στο 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v