Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 7ετούς τίτλου κινείται στο 3,6%, του 5ετούς στο 3,18% και του μονοετούς στο 1,38%.

Στο επίπεδο του 4% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κρατικού ομολόγου, εν μέσω ενός δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος.

Η απόδοση του 7ετούς τίτλου κινείται στο 3,6%, του 5ετούς στο 3,18% και του μονοετούς στο 1,38%.

Εν τω μεταξύ, η αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας «στέλνει» τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων, ιδιαίτερα του γερμανικού.

Τα κρατικά ομόλογα των μεγάλων αναπτυγμένων οικονομιών, που θεωρούνται ασφαλής επένδυση σε περιόδους αβεβαιότητας, κατέγραψαν σημαντικές διακυμάνσεις αυτήν την εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Στις αρχές της εβδομάδας, η διαφαινόμενη άμβλυνση των εντάσεων είχε ωθήσει τα yields υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου, κίνηση η οποία όμως αντιστράφηκε σήμερα μετά τις νέες ανακοινώσεις Τραμπ περί επιβολής επιπλέον δασμών 100 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές και τις προειδοποιήσεις της Κίνας πως είναι προετοιμασμένη να πάει το θέμα «μέχρι τέλους».

Το μέλος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, δήλωσε πως οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο ήδη αυξάνουν τα κόστη δανεισμού και πιέζουν τις τιμές των μετοχών, ενώ έχουν συμβάλει στη «σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών».

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,49%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,78%, του ισπανικού στο 1,22% και του πορτογαλικού στο 1,68%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,781%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v