Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,02% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές yield

Στροφή επενδυτών στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία του ZEW. Την Παρασκευή το Washington Group για το ελληνικό χρέος.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ελληνικά yields, εν αναμονή της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ τα (πολύ) χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της Γερμανίας τον Απρίλιο δίνουν ώθηση στους τίτλους της ευρωπεριφέρειας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,02%, του 7ετούς τίτλου στο 3,66%, του 5ετούς στο 3,24% και του μονοετούς στο 1,41%.

Λίγο νωρίτερα, γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Washington Group για να συζητηθεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία του ινστιτούτου ZEW δείχνουν περαιτέρω περιορισμό της αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, κάτι που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα μέχρι το τέλος του έτους, αντί να σταματήσει τον Σεπτέμβριο όπως είκαζαν ορισμένοι.

Σημειώνεται πως τα ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα θεωρούνται οι μεγαλύτεροι «κερδισμένοι» από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,77%, του πορτογαλικού στο 1,61% και του ισπανικού στο 1,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v