Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, λόγω της αναπάντεχης μείωσης στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, τον Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς Treasury.

Ελαφρώς μειωμένες οι αποδόσεις του 5ετούς και 7ετούς ελληνικού ομολόγου σήμερα, με 3,125% και 3,803% αντιστοίχως. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 4,132%.

Την ίδια ώρα πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, λόγω της αναπάντεχης υποχώρησης στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, τον Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «κατεβάζει ταχύτητα».

Τα «made in Germany» συμβόλαια υποχώρησαν κατά 0,9% μετά την αναθεωρημένη μείωση 0,2% του προηγούμενου μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,5%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,539%, η απόδοση του ισπανικού ενισχύεται στο 1,292% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού σημειώνει πτωτική κίνηση στο 1,787%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς Treasury ενισχύεται στο 2,96%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v