Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,0% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού Νότου, με την απόδοση του ισπανικού 10ετούς να χάνει 4,7 μονάδες βάσης, στο 0,78% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με πτώση 7,5 μονάδων βάσης, να διαμορφώνεται στο 1,77%.

Στο 2,0% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, ενώ νωρίτερα ενισχύονταν ελαφρώς, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για νέες εκδόσεις αυτή την εβδομάδα. Στο πρωινό trading τα γαλλικά ομόλογα βρέθηκαν υπό πίεση, μετά την υποβάθμιση του outlook από τη Fitch Ratings.

O oίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το outlook της γαλλικής οικονομίας σε αρνητικό από σταθερό, επικαλούμενος την ουσιαστική επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών και της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω του κορωνοϊού.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού υποχωρεί 2,2 μονάδες βάσης, στο -0,04%, ενώ του γερμανικού 10ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,54%.

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 5,4 μονάδες βάσης, στο 2,0% και του 5ετούς, με πτώση 6,1 μονάδων βάσης, στο 1,34%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού Νότου, με την απόδοση του ισπανικού 10ετούς να χάνει 4,7 μονάδες βάσης, στο 0,78% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, με μεγαλύτερη πτώση 7,5 μονάδων βάσης, να διαμορφώνεται στο 1,77%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v