Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εβδομάδας η απόδοση του 10ετούς Bund

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης, στο -0,44%, που είναι το πιο υψηλό της τελευταίας εβδομάδας, ενώ οι πιο πολλές αποδόσεις κινούνται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα.

Σε υψηλό εβδομάδας η απόδοση του 10ετούς Bund

Σε υψηλό μίας εβδομάδας σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς Bund την Τρίτη, καθώς η ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών και ένα νέο κύμα εκδόσεων ασκεί ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Αυστρία θα προχωρήσουν στην πώληση ομολόγων τουλάχιστον 12,7 δισ. ευρώ αργότερα σήμερα.

Η προοπτική αυτή, που συχνά ασκεί πιέσεις στα yields, αλλά και το θετικό κλίμα διεθνώς είναι πλήγμα για τα ομόλογα της ευρωζώνης με υψηλότερη αξιολόγηση.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης, στο -0,44%, που είναι το πιο υψηλό της τελευταίας εβδομάδας, ενώ οι πιο πολλές αποδόσεις κινούνται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς φτάνει στο -0,01%.

Αντίθετα, χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, με του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί 2,9 μονάδες βάσης, στο 1,63% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου να διολισθαίνει 5,3 μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury, κατά 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v