Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα και στο 1,08% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 1 μονάδας βάσης την Πέμπτη στο -0,62%, κοντά στο χαμηλό Μαρτίου. Ανοδο κατά 1 μονάδα βάσης και για την απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 0,78%.

Σε υψηλό μήνα και στο 1,08% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κοντά στο χαμηλό επτά μηνών διαμορφώνονταν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων την Πέμπτη με τις αγορές να σταθεροποιούνται μετά τα lockdowns στη Γαλλία και τη Γερμανία και τους αναλυτές να φοβούνται το ενδεχόμενο απογοήτευσης μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αργότερα σημέρα.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέο γενικό και μερικό απαγορευτικό αντίστοιχα την Τετάρτη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, προκαλώντας μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών που έπληξαν επίσης τα ιταλικά κρατικά ομόλογα.

O περισσότεροι παράγοντες της αγοράς δεν περιμένουν αλλαγή της πολιτικής της ΕΚΤ, αλλά θα επικεντρωθούν σε πιθανές ενδείξεις ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης μέσω αγοράς ομολόγων, με αρκετούς να το τοποθετούν στον Δεκέμβριο.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank, Piet Christiansen, είπε ότι τα lockdowns έχουν αυξήσει τις προσδοκίες για κάποιου είδους δέσμευση της ΕΚΤ για μελλοντική στήριξη. Ο κίνδυνος είναι να απογοητευθούν οι αγορές, είπε ο Christiansen.

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο είναι διχασμένο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 1 μονάδας βάσης την Πέμπτη στο -0,62%, κοντά στο χαμηλό Μαρτίου -0,646%. Άνοδο κατά 1 μονάδα βάσης και για την απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 0,78%.

Στο 1,08% και σε υψηλό μήνα, ενισχύεται κατά 1,6 μονάδα βάσης, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ του 5ετούς υποχωρεί 4,3 μονάδες βάσης, στο 0,30%. Οι Αρχές ανακοίνωσαν για πρώτη φορά περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα την Τρίτη και πάνω από 1.500 την Τετάρτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v