Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά τα ευρωπαϊκά yields, πώληση ομολόγων ξεκινά η ΕΕ

Ηπιες κινήσεις για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που φτάνει στο 0,82%, ενώ του 5ετούς ενισχύεται κατά 2,4 μονάδες βάσης, στο 0,19%. Την πώληση ομολόγων ξεκίνησε η ΕΕ με στόχο τη στήριξη του προγράμματος ανάκαμψης.

Σταθερά τα ευρωπαϊκά yields, πώληση ομολόγων ξεκινά η ΕΕ

Σταθερές διατηρούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τρίτη, καθώς ξεκίνησε η πρώτη από τις πωλήσεις χρέους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο τη στήριξη του προγράμματος ανάκαμψης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, όλη η προσοχή θα δοθεί στην πώληση ομολόγων, μέρος ενός προγράμματος χρηματοδότησης που θα είναι τελικά game changer για τις αγορές ομολόγων και το οποίο αναμενόταν εδώ και εβδομάδες, μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

Η ΕΕ ξεκίνησε την πώληση 10ετών και 20ετών ομολόγων, για να αρχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα ανεργίας SURE, το οποίο φτάνει έως και τα 100 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές της ING αναμένουν ότι η ΕΕ θα μπορούσε να πουλήσει 5 δισ. ευρώ σε 10ετή ομόλογα και τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ σε 20ετή.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού διατηρείται στο -0,33% ενώ του 10ετούς Bund στο -0,62%. Σταθεροποιητικές κινήσεις για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, που φτάνει στο 0,82%, ενώ του 5ετούς ενισχύεται κατά 2,4 μονάδες βάσης, στο 0,19%.

Κατά 1,7 μονάδα βάσης ανέρχεται η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,17% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού κινείται 2,2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,74%. Η απόδοση του 10ετούς Treasury ανέρχεται κατά 1,9 μονάδα βάσης και φτάνει στο 0,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v