Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ιταλικά yields με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Κατά 2,6 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, φτάνοντας στο 0,67%, ενώ κατά 5,4 μονάδες βάσης του 5ετούς, που διαμορφώνεται στο 0,07%.

Χαμηλότερα τα ιταλικά yields με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων την Τρίτη, πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία, που θα μπορούσε να αναγκάσει τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε (φωτό) να παραιτηθεί. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 1,2 μονάδα βάσης, στο 0,59%.

Η κυβέρνηση έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης χθες από την Βουλή. 321 Βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, 259 την καταψήφισαν και 27 απείχαν από την ψηφοφορία. Οπως είχαν ήδη κάνει γνωστό, τα μέλη του κόμματος "Ζωντανή Ιταλία", του Ματέο Ρέντσι, επέλεξαν την αποχή και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί σήμερα στη Γερουσία.

Η σημερινή ψήφος των γερουσιαστών είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης Κόντε. Τις τελευταίες ώρες, πολλοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι η κυβερνητική συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει και σήμερα τη μάχη της Γερουσίας, χωρίς όμως, να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία των εκατόν εξήντα ενός ψήφων.

Κατά 2,6 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, φτάνοντας στο 0,67%, ενώ κατά 5,4 μονάδες βάσης του 5ετούς, που διαμορφώνεται στο 0,07%. Στο -0,51% του 10ετούς Bund που ενισχύεται μία μονάδα βάσης –ίδια τάση και για το αντίστοιχο γαλλικό, στο -0,,29%. Στο 0,08% διατηρείται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς κινείται 1,4 μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v