Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό χαμηλό για τα ιταλικά yields, ετοιμάζεται ο Ντράγκι

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα με τους υπουργούς του στον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα σήμερα και το πρόγραμμά του την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο. Στο 0,42% το ιταλικό 10ετές, στο 0,74% το ελληνικό.

Ιστορικό χαμηλό για τα ιταλικά yields, ετοιμάζεται ο Ντράγκι

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων, ενώ το spread με τις αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχωρεί στο πιο χαμηλό από τις αρχές του 2015 την Παρασκευή, καθώς ο Μάριο Ντράγκι ετοιμάζεται να αναλάβει επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Εχοντας την υποστήριξη σχεδόν όλων των κομμάτων, ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα με τους υπουργούς του στον Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα σήμερα και το πρόγραμμά του την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται 3,8 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 0,42% που είναι ιστορικό χαμηλό, του ισπανικού διολισθαίνει 1,8 μονάδα βάσης στο 0,10%, του 10ετούς ελληνικού επίσης στο 0,74%, ενώ του 5ετούς κινείται καθοδικά 3,9 μονάδες βάσης, στο 0,01%.

Στο -0,46% διατηρείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου και στο -0,23% του αντίστοιχου γαλλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v