Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σταθεροποίησης στην αγορά ομολόγων

Οι κινήσεις στα yields της ευρωζώνης ήταν πιο περιορισμένες σήμερα απ’ ότι στις προηγούμενες ημέρες, και οι αποδόσεις των αμερικανικών treasuries υποχωρούν περίπου 4 μ.β. στο 1,477%, μετά το υψηλό έτους που άγγιξαν χθες. Στο 1,13% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα, μετά το δραματικό ξεπούλημα αυτής της εβδομάδας, αν και η απόδοση του γερμανικού τίτλου οδεύει προς την καταγραφή της μεγαλύτερης μηνιαίας ανόδου από το 2016, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού οδηγούν σε μαζική πώληση τίτλων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι κινήσεις στα yields της ευρωζώνης ήταν πιο περιορισμένες σήμερα απ’ ότι στις προηγούμενες ημέρες, και οι αποδόσεις των αμερικανικών treasuries –που ηγήθηκαν του selloff- υποχωρούν περίπου 4 μ.β. στο 1,477%, μετά το υψηλό έτους που άγγιξαν χθες.

Η άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, που προκλήθηκε από τις ελπίδες στις ΗΠΑ για τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης, καθώς και στις εκτιμήσεις για οικονομική ανάκαμψη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, πέρασε και στην περιοχή της ευρωζώνης.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν προσπαθήσει να καταλαγιάσουν τους φόβους πως μπορεί να προχωρήσουν σύντομα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Η ΕΚΤ ανέφερε αυτήν την εβδομάδα πως παρακολουθεί στενά την άνοδο των αποδόσεων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund οδεύει προς την καταγραφή της μεγαλύτερης μηνιαίας ανόδου από το 2016, με αύξηση 27 μονάδων βάσης, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στο –0,273%. Οι αποδόσεις των γαλλικών και αυστριακών ομολόγων που χθες γύρισαν σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, υποχωρούν σήμερα περίπου 2 μονάδες βάσης, αλλά παραμένουν θετικές.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,76%, του ισπανικού στο 0,43% και του πορτογαλικού στο 0,32% ενώ την ίδια ώρα το yield του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,13%, του 7ετούς στο 0,62% και του 5ετούς στο 0,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v