Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,91% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Οι συναλλαγές είναι σχετικά περιορισμένες σε σύγκριση με χθες Δευτέρα, όταν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν έως 5 μονάδες βάσης, με τους επενδυτές να ελπίζουν η ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τα σχέδια τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, αλλά η μεταβολή είναι ήπια, με τους αναλυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε δυο ημέρες.

Οι συναλλαγές ήταν σχετικά περιορισμένες σε σύγκριση με χθες Δευτέρα, όταν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν έως 5 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές ελπίζουν πως η συνεδρίαση της Πέμπτης θα δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τα σχέδια τόνωσης της ΕΚΤ, μόλις επικρατήσει η οικονομική ανάκαμψη στο μπλοκ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,22%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,8%, του ισπανικού στο 0,42% και του πορτογαλικού στο 0,43%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,91%, του 7ετούς στο 0,29% και του 5ετούς στο 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v