Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,89% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο -0,30% η απόδοση του 10ετούς Bund. Το προσχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντλήσει περίπου 1 τρισ. δολάρια από έκδοση νέου χρέους τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΕ.

Στο 0,89% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη, ενώ άλμα κάνει το αργό, με τη στήριξη να έρχεται από τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα.

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας, το προσχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντλήσει περίπου 1 τρισ. δολάρια από έκδοση νέου χρέους τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επιδιώκει να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη του μπλοκ από την πανδημία κορωνοϊού. «Η Κομισιόν θα πρέπει να εκδίδει ομόλογα 150 έως 200 δισ. ευρώ ετησίως έως τα τέλη του 2026», σημειώνεται στο έγγραφο

Κατά 1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τη Eurostat. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ήταν 1,6% χαμηλότερα. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 η παραγωγή κινήθηκε αρνητικά κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και κατά 1,1% σε ετήσια.

Oι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v